Market Tasarımında Öncelik Verilmesi Gereken Unsurlar

market raf dekorasyonuMarketler günümüzde aradığımız her şeyi bulabileceğimiz, hemen hemen her zaman bulabileceğimiz en yaygın alışveriş mağazalarındandır. Birbirinden farklı ürünlerin müşteriye sunulduğu alıcıya farklı seçenekler sunan marketler için de diğer mağazalarda olduğu gibi mağaza dekorasyonu oldukça önemlidir.

Doğru market raf sistemlerinin kullanılması, raf sistemlerin market mekanına doğru şekilde yerleştirilmesi, ürünlerin raf sistemlerine doğru ve stratejik olarak konumlandırılması marketin müşterileri çekmesi ve ürün satışını artırılması açısından son derece önemlidir.

Peki market dekorasyonunda nelere dikkat etmek gerekir?

Öncelikle mekanda yapılması planlanan dekorasyon işlemine başlanmadan önce alanında uzman ve bu sektörde tecrübe sahibi kişiler tarafından projelendirme yapılması gerekmektedir. Böylece hangi raf sistemlerinin kullanıldığı ve mekanda nasıl konumlandırıldırılacağı konusunda bir fikir sahibi olunmuş olur.
Market dekorasyonlarında market raf sistemleri seçimi son derece önemlidir. Raf sistemlerinin çelik olup olmaması, modeli, kullanım alanları dikkat edilerek seçilmeli mağaza içerisinde müşterilerin rahat hareket etmesine imkan sağlayacak şekilde konumlandırılması gerekmektedir.
Rahat ve konforlu alışverişe imkan sağlayacak şekilde üzerinde düşünülerek hazırlanmış market dekorasyonları market müşterileri tarafından daha sık ziyaret edilmektedir. Dekorasyon işlemi yapılırken insanların kendilerini rahat hissettiklerinde alışveriş yaptıkları unutulmaması gerekir. İnsanlar genellikle kendilerini rahat hissetmedikleri veya bir sebepten rahatsız oldukları bir mağazaya bir daha gitmek istemezler. Bu nedenle dekorasyon işlemi yapılırken kullanılacak raf malzemelerinin seçiminin yanı sıra renk, aydınlatma, vitrin, koku, ürünlerin konumlandırılması vs. pek çok değişkene dikkat etmek gereklidir.

WhatsApp Destek